• UNIDOS

  • UNITS

  • VERBUNDEN

  • VERBONDEN

  • UNIS

  • מאוחדים

0404-0404-pmpmpmpm

Els familiars de víctimes de Germanwings demanen a Hisenda l'exempció fiscal

Ja fa sis anys del xoc d'un avió de la companyia aèria Germanwings, que en viatge entre Barcelona i Düsseldorf va caure als Alps i va provocar 150 morts. La part invisible d'aquesta tragèdia van ser els 82 nens que van quedar orfes, que encara avui dia continuen patint els estralls. Lufthansa va crear un fons per compensar econòmicament les […]

Ja fa sis anys del xoc d'un avió de la companyia aèria Germanwings, que en viatge entre Barcelona i Düsseldorf va caure als Alps i va provocar 150 morts. La part invisible d'aquesta tragèdia van ser els 82 nens que van quedar orfes, que encara avui dia continuen patint els estralls.

Lufthansa va crear un fons per compensar econòmicament les famílies de les víctimes i uns 5 milions es dirigien exclusivament als orfes de Germanwings. Segons expliquen les famílies en La Vanguardia, les beques eren atorgades als menors i joves fins als 27 anys i es repartien en quanties diferents fixades en funció de l'edat i el nombre de progenitors que havien mort.

El problema és que aquests ajuts tributen com qualsevol altra de concedida per una entitat privada i, per tant, han de pagar impostos elevats. En concret, es calcula que dels 5 milions d'ajuts als orfes l'Agència Tributària recaptaria uns 800.000 euros. Davant d'això, les famílies demanen exoneració tributària en entendre que "no això no és un premi de la loteria".

El 29 de maig del 2018 es va aprovar una proposició de llei al Congrés dels Diputats on es modificava la Llei Reguladora de les Hisendes Locals amb l'objectiu que les víctimes de Germanwings no cotitzessin IRPF de les indemnitzacions rebudes, però aquesta reforma va quedar estancada durant mesos a la comissió d'Hisenda i finalment va decaure amb la dissolució de les Corts que van donar pas a les eleccions del 28 d'abril del 2019.

En els sis anys transcorreguts, els familiars de les víctimes han passat per un llarg periple judicial per reclamar una millora en les indemnitzacions.

Junts i ERC s'afegeixen a la petició

Els grups en el Congrés de Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han presentat una Proposició No de Llei per sol·licitar l'exempció fiscal de les quantitats percebudes pels familiars de les víctimes en concepte de responsabilitat civil o ajuts voluntaris. La proposta recorda que la catàstrofe va deixar 54 orfes que encara esperen mesures urgents per rebre beques d'estudis ofertes per la companyia i es demana que aquestes no es vegin reduïdes per càrregues impositives.

JxCAT i ERC considera que "atesa la situació socioeconòmica provocada per la pandèmia, les famílies integrants de l'Associació d'afectats del vol GWI9525 als Alps depenen que es prenguin mesures legislatives amb la màxima pressa donada l'autèntica necessitat que una gran part de les víctimes tenen d'aquests ajuts".

Fuente: https://www.elnacional.cat/ca/societat/familiares-victimas-germanwings-piden-hacienda-exencion-fiscal_597761_102.html

Otras noticias

crossmenu